Najvažnija lekcija od Bila Gejtsa

"Bil je uvijek dobro pripremljen i već u prvih pet sekundi razgovora pronaćiće vam neku logičnu grešku u prezentaciji"
52 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2014. 08:29h

Novi, tek treći po redu izvršni direktor Microsofta od njegovog osnivanja, Indus Satjanarajana Nadela, u svom prvom intervjuu od postavljenja na tu poziciju prije dvije nedjelje otkriva koja je najveća lekcija koju je naučio od osnivača kompanije Bila Gejtsa.

Novi direktor Microsofta je lično zamolio Bila Gejtsa da provodi više vremena u kompaniji kako bi mu pružio savjetodavnu pomoć, zbog njegove izrazite analitičnosti.

"Bil je uvijek dobro pripremljen i već u prvih pet sekundi razgovora pronaćiće vam neku logičnu grešku u prezentaciji. Uvijek se zapitam kako je to uopšte moguće kada sam uložio toliku energiju u tome što mu pokazujem, pa opet napravio previd. U početku sam bio zastrašen njime. Ali on zapravo čvrsto stoji na zemlji i čeka da mu se suprotstavite. Oštro će se prepirati sa vama nekoliko minuta i kada sagleda sve ponuđene argumente iz svih uglova biće prvi koji će reći: "Oh, vi ste bili u pravu." Istu osobinu je posjedovao i Stiv Džobs. Oni provjeravaju vaša ubjeđenja i stavove pod pritiskom", istakao je Nadela u intervjuu za New York Times.

Upravo ta, savjetodavno-inspektorska uloga biće nova funkcija Bila Gejtsa, koji godinama nije bio uključen u kreativne procese kompanije.

Bonus video: