Android aplikacije stižu i na Windows mobilnu platformu?

Dok pojedini direktori unutar Microsofta vjeruju da bi ovaj potez privukao više korisnika, drugi brinu da bi to mogla da bude propast za kompaniju
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2014. 15:19h

Kako bi pokušao da poveća interesovanje korisnika za svoje desktop i mobilne platforme, Microsoft navodno razmišlja o otvaranju Windowsa za Android aplikacije.

Citirajući „izvore upoznate sa Microsoftovim planovima“, The Verge piše da se trenutno vode brojne diskusije unutar kompanije u vezi sa tim da li mobilne i desktop platforme treba otvoriti za Android aplikacije. Ideja bi bila da korisnici preuzimaju aplikacije sa sajta koji bi posjedovalo treće lice, ali bi Microsoft i dalje bio odgovoran za sadržaj.

Sudeći po izvejštaju, razgovori su i dalje u ranoj fazi tako da se i dalje vode rasprave u vezi sa tim da li će on biti obistinjen.

Dok pojedini direktori unutar Microsofta vjeruju da bi ovaj potez privukao više korisnika, drugi brinu da bi to mogla da bude propast za kompaniju.

Ovo ne bi bio prvi put da su se Android aplikacije pojavile na Windowsu zahvaljujući trećoj strani.

Proizvođač softvera BlueStacks već dozvoljava korisnicima da pokreću Android aplikacije na Windows uređajima uključujući i Microsoft Surface Pro.

Bonus video: