Ovo je novi direktor Microsofta

Nadella je u posljednjem periodu bio potpredsjednik Microsoftove grupe koja se bavi razvojem cloud sistema i proizvoda namijenjenim preduzećima
102 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2014. 16:01h

Kompanija Microsoft dobila je novog izvršnog direktora.

Iz Microsofta je zvanično saopšteno da je na njegovom čelu od danas Satya Nadella (46), rođeni Indijac, koji je u kompaniji zaposlen već 22 godine. Microsoft je vijest o imenovanju objavio na svom Twitter nalogu.

Nadella je u posljednjem periodu bio potpredsjednik Microsoftove grupe koja se bavi razvojem cloud sistema i proizvoda namijenjenim preduzećima.

“Danas je veoma ponizan dan za mene. Nevjerovatna je čast da vodim i služim ovoj velikoj kompaniji. Iako smo vidjeli veliki uspjeh, i dalje smo gladni toga da postignemo još više. Ovo je kritičan trenutak za industriju i Microsoft. Krenuli smo ka većim stvarima – kako tehnologija evoluira i mi evoluiramo sa njom ali i ispred nje. Naš posao je da omogućimo Microsoftu da napreduje u mobilnom i cloud svijetu”, stoji u internom saopštenju koje je Nadella poslao zaposlenima.

Nadela je, kako piše Bloomberg, a prenosi B92, osoba čija su interesovanja znatno bliža Gejtsovim nego Balmerovim i koja je trenutno zadužena za stvaranje Microsoftovog Cloud OS-a koji napaja Office 365, Bing, SkyDrive, Xbox Live i Skype.

Izbor za prvog čovjeka telekomunikacionog giganta počela je prije pola godine, kada je tadašnji direktor Stiv Balmer najavio odlazak u penziju i ostavio kompaniji rok od godinu dana da mu nađu zamjenu

Sa druge strane, Wall Street Journal piše da je Nadela zahtijevao veću ulogu za Gejtsa u vidu savjetnika iako je sam Gejts nekoliko puta naglasio da ne planira da se potpuno vrati u Microsoft usled fokusiranja na svoju dobrotvornu fondaciju i filantropski rad.

Izbor za prvog čovjeka telekomunikacionog giganta počela je prije pola godine, kada je tadašnji direktor Stiv Balmer najavio odlazak u penziju i ostavio kompaniji rok od godinu dana da mu nađu zamjenu.

Konkurencija Nadelu za čelništvo Microsoftu bili su bivši izvršni direktor Skype-a, Tony Bates, i bivši izvršni direktor Nokije, Stiven Ilop.

Galerija

Bonus video: