izlet

Nokia se okreće Androidu, lansira pametni telefon Normandy?

Microsoft želi da podigne popularnost svog mobilnog operativnog sistema Windows Phone pa će biti zanimljivo kako će reagovati na ovaj Nokijin izlet
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2014. 16:03h

Nokijin "Normandy" Android telefon u početku je bio korišten kao oružje kojim bi ta kompanija prisilila Microsoft da iskešira 5 milijardi dolara za Nokijine uređaje i mobilno poslovanje. Ali, izgleda da Nokia planira da lansira „Normandy“ prije prodajnog procesa.

Nokia se u početku uplašila Samsunga ali sada kompanija nema šta da izgubi. Pitanje je kako će se u ovom slučaju postaviti Microsoft, ali Nokia želi da vidi kako će se njihov low-end pametni telefon pokazati na tržištima u razvoju i možda na vodećim tržištima pametnih telefona.

Treba naglasiti da je Nokia Android uređaj "Normandy" vizuelno prilično sličan Lumia modelima samo nema tastaturu ispod ekrana. Inače, "Normandy" je trebalo da  zamijeni Nokia Asha telefone sa Series 40 operativnim sistemom u donjem cjenovnom razredu.

Microsoft želi da podigne popularnost svog mobilnog operativnog sistema Windows Phone pa će biti zanimljivo kako će reagovati na ovaj Nokijin izlet.

Preporučujemo za Vas