Alihodžić osumnjičen da je bivšu suprugu prebio palicom: Uhapšen dok je pokušao da pobjegne iz Crne Gore

Novopazarac je uhapšen u koordiniranoj akciji Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i Centra bezbjednosti Bijelo Polje
376 pregleda 0 komentar(a)
nasilje nad ženama, Foto: Shutterstock
nasilje nad ženama, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.10.2018. 21:09h

Novopazarac Dženel Alihodžić (32) uhapšen je večeras na granici Crne Gore i Srbije zbog sumnje da je pretukao bivšu suprugu Edisu Zorinjić (30), nastavnicu matematike iz Bijelog Polja.

Zoronjić je zadobila teške tjelesne povrede, nakon što je jutros oko 7.20 časova, ispred Osnovne škole "Risto Ratković" pretučena bejzbol palicom.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Alihodžić uhapšen prilikom pokušaja bjekstva iz Crne Gore.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, postupajući na osnovu operativnih informacija službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje, u koordiniranoj akciji uhapsili Dž.A. (32) iz Novog Pazara, koji se potraživao zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu E.Z. koje je počinio, kako se sumnja, danas u jutranjim časovima. Osumnjičeni je uhapšen prilikom pokušaja bjekstva iz Crne Gore", stoji u saopštenju Uprave policije.

Iz UP pojašnjavaju da su su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje u koordiniranoj akciji sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, večeras u 20,20 časova, u mjestu Sipanje, uhapsili DŽ.A. koji je pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom.

Takođe, bjelopoljska policija je danas oko 15 časova u naselju Loznice pronašla vozilo kojim je Dž.A, kako se sumnja, pobjegao sa lica mjesta nakon počinjenog krivičnog djela.

"Vozilo je transportovano na parking prostor CB Bijelo Polje", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Nakon incidenta, Alihodžić je pobjegao sa lica mjesta, a gore posljedice je spriječio jedan od sugrađana koji se tu našao.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da bjelopoljska policija i druge organizacione jedinice policije, intenzivno tragaju za Alihodžićem, zbog sumnje da je je jutros u mjestu Nikoljac u Bijelom Polju počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu bivše supruge.

U saopštenju su tada naveli da je dežurna služba CB Bijelo Polje je jutros oko 7,20 časova, obaviještena da je nepoznata osoba ispred Osnovne škole "Risto Ratković" u mjestu Nikoljac u Bijelom Polju, fizički napalo i zadalo više udaraca nastavnici te škole E.Z. nakon čega se ta osoba vozilom marke "Opel Kadett" novopazarskih registarskih oznaka pobjegla u nepoznatom pravcu.

Iz Uprave policije tada su rekli da su policajci izašli na lice mjesta gdje nisu zatekli oštećenu, kao i da su sa lica mjesta izuzeti tragovi.

"E.Z. je hospitalizovana u jednoj medicinskoj ustanovi u kojoj je zadržana zbog zadobijenih povreda. Na osnovu prikupljenih obavještenja policijski službenici su došli do saznanja da je, kako se sumnja, počinilac ovog djela Dž.A, koji je bivši suprug oštećene. Službenici CB Bijelo Polje su odmah o tome obavijestili kolege iz drugih centara i odjeljenja bezbjednosti i granične policije, koji svi potražuju DŽ.A. kao i vozilo kojim je upravljao. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se izjasnio da se radi o kriivčnom djelu nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici", kazali su ranije danas iz Uprave policije.

Bonus video: