Predstavljen smartfon Soni Xperia E1: Fokus na muziku

Xperia E1 je pametni telefon srednje klase koji karakteriše ekran od četiri inča, 1,2 GHz dvojezgreni procešor sa 512 MB RAM memorije i četiri GB memorije.
50 pregleda 1 komentar(a)
Sony Xperia, Foto: Shutterstock
Sony Xperia, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.01.2014. 12:21h

Kompanija Sony Mobile Communications predstavila je danas Xperia E1, novi Android pametni telefon koji donosi vodeće audio tehnologije ove kompanije, čime je prvenstveno fokusiran na muziku.

Xperia E1 je pametni telefon srednje klase koji karakteriše ekran od četiri inča, 1,2 GHz dvojezgreni procesor sa 512 MB RAM memorije i četiri GB memorije, WalkmanTM komande, opcija "shake to shuffle" i hardverske kontrole za lakšu kontrolu muzike, kao i brz prenos podataka sa Cat 14 HSPA+.

Na Xperia E1 modelu može se jasno "čuti" Sonijeva audio ekspertiza, jer ključne tehnologije dolaze zajedno sa 100 Db zvučnikom, a rezultat je jasniji i glasniji zvuk koji se čuje u svakom okruženju.

Sa ClearAudio + režimom moguće je odmah poboljšati iskustvo slušanja i optimizovati balans frekvencija, dok xLOUD osigurava da numere zvuče baš kako treba - glasno i kristalno jasno.

"Shake-to-shuffle" i poseban taster koji dužim pritiskom pokreće WalkmanTM aplikaciju obezbeđuju jednostavno prebacivanje i upravljanje pesmama, a najnovija Sony Walkman aplikacija omogućava brzo i jednostavno kombinovanje online i offline muzike, kreairanje liste pesama, reprodukovanje i deljenje pesama.

Uz sve to, Xperia E1 dolazi sa 30 dana besplatnog pristupa Sony-jevoj Entertainment Network2 muzičkoj mreži, tako da se može isprobati puna funkcionalnost Walkman aplikacije.

Takođe, oni koji vole sami da slušaju muziku mogu koristiti SBH20 Stereo Bluetooth slušalicu, dok oni koji žele malo glasniji doživljaj mogu izabrati Bluetooth music receiver BM10.

Uz to dostupan je i novi dual SIM pametni telefon, verzija Xperia E1, na kome se mogu SIM kartice podesiti nezavisno, prilagoditi različite melodije zvona i jednostavno se prebaciti između SIM kartica pre pozivanja ili slanja poruka.

Bonus video: