Jednostavno pređite sa Gmaila na Outlook.com

Sama pomisao na sve što treba da uradite mnoge odvrati od prelaska na drugu e-mail uslugu, čak i ako nisu zadovoljni trenutnom uslugom
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2013. 18:50h

Prelazak sa jedne e-mail usluge na drugu može biti velika odluka uz koju dolazi ogromna količina posla. Morate obavijestiti prijatelje i članove porodice o svojoj novoj e-mail adresi, prebaciti sve kontakte i mape, i pronaći način na koji ćete prebaciti sve poruke na novu e-mail uslugu.

Sama pomisao na sve što treba da uradite mnoge odvrati od prelaska na drugu e-mail uslugu, čak i ako nisu zadovoljni trenutnom uslugom. Ali ako koristite Googleov Gmail i niste baš zadovoljni njime, Microsoft je pojednostavnio proces prebacivanja stvari na njihovu e-mail uslugu Outlook.com.

Microsoft je u srijedu predstavio novu funkcionalnost u Outlook.com servisu, koja korisnicima omogućava lakše prebacivanje svojih e-mail poruka, kontakata i mapa s Gmaila. Nova funkcionalnost dostupna je od danas, te bi trebalo da bude dostupna na svim Outlook.com nalozima u idućih nekoliko sedmica.

Nova funkcionalnost nalazi se u Outlook.com podešavajima, a oni koji još nemaju kreiran nalog, moraju da ga naprave kako bi mogli da pristupe postavkama servisa. Nakon prijave na Outlook.com nalog, u podešavanjima je potrebno kliknuti na opciju „Import“, koja korisnicima omogućava prebacivanje njihovih Gmail podataka na Outlook.com.

Da bi bilo moguće prebaciti podatke sa Gmaila, potrebno je prijaviti se na Gmail i odobriti pristup Outlook.com servisu. Nakon što se odobri pristup, započeće kopiranje podataka i korisnici će biti automatski preusmjereni na Outlook.com.

Nakon početka procesa prebacivanja, Microsoft će korisnicima poslati uputstva kako postaviti prosljeđivanje poruka, kako bi im sve pristigle poruke na Gmail bile proslijeđene na novu e-mail adresu.

Bonus video: