Streeter je konkurencija Segwayu i dolazi iz Hrvatske

Tokom kampanje, koja je pokrenuta krajem novembra i traje do 13. januara, ekipa koja stoji iza Streeter projekta pokušaće da sakupi 300.000 dolara
3 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2013. 15:00h

Streeter je koncept koji stiže iz Hrvatske, a koji bi mogao da promijeni način kako putujemo na posao, fakultet, školu ili grad.

Prototip ima ugrađen električni brushless Golden Motor, čij je domet 30 kilometara na jednom punjenju, što je dovoljno za dva do tri sata vožnje.

Ekipa koja stoji iza projekta kaže da je Streeter 10 puta efikasniji od malog gradskog auta, koji troši oko pet litara na 100 kilometara.

Kako prototip sadrži samo osnovne mogućnosti, autori projekta su pokrenuli Indiegogog kampanju kako bi sakupili novac da mogu da dotjeraju tehničke detalje i unaprijede ovo prevozno sredstvo.

Tokom kampanje, koja je pokrenuta krajem novembra i traje do 13. januara, ekipa koja stoji iza Streeter projekta pokušaće da sakupi 300.000 dolara.

„Trenutno je napravljen samo prototip i upravo ovom kampanjom želimo da prikupimo sredstva za pokretanje proizvodnje. Cijena uređaja nije još definisana, ali planiramo da budemo konkurentni u odnosu na Segway“, navode autori, dodajući da je ciljana cijena oko 160 eura, ali da ne ogu u ovoj fazi da je i potvrde.

Prvi komercijalni primjerci za prodaju se očekuju krajem 2014. godine, ukoliko Indiegogo kampanja bude uspješna, piše Zimo.

Bonus video: