Zašto Explorer nosi kratku haljinicu?

Novi zaštitni znak Majkrosoftovog pretraživača
4 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2013. 10:44h

Plave oči, plava kosa, seksi kratka haljinica, pa pri tome još i superheroina... Novi zaštitni znak Internet Explorera vrckast je lik iz svijeta anime stripova i animiranih filmova.

Majkrosoft je za azijsko tržište pripremio novu marketinšku kampanju, prilično drukčiju od onih koje ima prilike da vidi zapadni svijet, piše Register.

Nova portparolka softverskog diva iz Redmonda zove se Inori Aizava. U animatorskom studiju CACANi osmislili su je u stilu karakterističnom za anime. Ima ogromne plave oči, puno kovrdžave kose i nosi sumnjivo kratku plavu haljinu.

Od ostalih likova koji slijede izgled junaka Sailor Moona dijeli je to što po odjeći ima logotipe Majkrosofta i Internet Explorera. Ovako se predstavila na svojoj stranici na Fejsbuku:

“Kad sam bila mlađa, bila sam nespretna i spora. No, kao u priči o ružnom pačetu, ljudi mi kažu da sam zbilja odrasla i promijenila se tokom godina. Vjerujem u svoje sposobnosti i jedva čekam pokazati vam što sve mogu. Zašto me ne biste upoznali malo bolje?”

Majkrosoft planira posebno izdanje svog pretraživača dizajnirano u Inori stilu. Dok ne postane dostupno, provjerite što nudi na svom Sky Driveu.

Bonus video: