savjet veterana

Nekadašnji direktor savjetuje Apple: Kupujte velike kompanije

Skalijeve odluke nisu uvijek bile najbolje za kompaniju u prošlosti – poznat je po tome što je istjerao Stiva Džobsa iz kompanije
87 pregleda 1 komentar(a)
Apple, Foto: Reuters
Apple, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2019. 10:14h

Džon Skali, izvršni direktor Applea od 1983. do 1993. godine, ima savjet za ovu kompaniju, kojom je nekada rukovodio – kupujte više kompanija, prenosi B92.net.

Skali ne misli samo na male kompanije koje Apple kupuje zbog njihove tehnologije, kao kada je 2010. godine kupio Siri kako bi uveo novu generaciju digitalnog asistenta u svoje iPad i iPhone uređaje, već zaista velike kompanije, ozbiljne igrače kao što je eBay.

"Mislim da ćemo uskoro vidjeti kompletnu promjenu na polju e-trgovine“, izjavio je Skali za BBC.

S obzirom na to da Apple ima velike količine novca na raspolaganju, on smatra da bi taj novac trebalo da bude potrošen na pravljenje proizvoda.

"Apple nikada prije nije kupovao velike kompanije, i kada pogledate Passbook i sistem za prepoznavanje otisaka prstiju – šta bi se dogodilo kada bi Apple odlučio kupiti eBay? I kada bi imali PayPal i sve to integrisali?“, upitao je Skali.

Međutim, ideja o kupovini eBaya je malo vjerovatna, a važno je napomenuti da Skalijeve odluke nisu uvijek bile najbolje za kompaniju u prošlosti – poznat je po tome što je istjerao Stiva Džobsa iz kompanije.

Preporučujemo za Vas