Apple 22. oktobra predstavlja nove proizvode?

Tom prilikom trebalo bi, osim novih iPad uređaja, da budu predstavljeni Mac Pro desktop računari, kao i novi OS X Mavericks
0 komentar(a)
Apple, Foto: Reuters
Apple, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2013. 15:34h

Sve veći broj izvora iz IT svijeta tvrdi da će kompanija Apple svoje nove proizvode, uključujući i nove iPad i iPad mini tablete, predstaviti na posebnom događaju zakazanom za 22. oktobar.

Kako piše Džon Packovski za AllThingsD, pozivajući se na svoje izvore koji su i ranije imali tačne informacije, Apple će 22. oktobra organizovati događaj kome će prisustvovati samo odabrani gosti sa pozivnicama.

Nova generacija Apple-ovih tableta iPad 5 trebalo bi da budu tanja i lakša od sadašnjih iPad-a, sa tanjim okvirom i tijelom koje odgovara sadašnjem industrijskom dizajnu aktuelnog iPad mini modela, prenosi Guardian

Tom prilikom trebalo bi, osim novih iPad uređaja, da budu predstavljeni Mac Pro desktop računari, kao i novi OS X Mavericks.

Džim Dalrimpl je u tekstu koji je objavio The Loop takođe potvrdio ove informacije, pozivajući se na svoje izvore.

Nova generacija Apple-ovih tableta iPad 5 trebalo bi da budu tanja i lakša od sadašnjih iPad-a, sa tanjim okvirom i tijelom koje odgovara sadašnjem industrijskom dizajnu aktuelnog iPad mini modela, prenosi Guardian.

Takođe, ovaj tablet trebalo bi da bude ponuđen kupcima sa ugrađenim 64-bitnim A7 čipom, a pominje se i aktuelan Touch ID skener otiska prsta koji je predstavljen na iPhone 5S telefonu prošlog mjeseca.

Ipad Mini bi takođe trebalo da bude unaprijeđen, sa HD displejem, iako se još uvijek pojavljuju različite informacije o tome da li imati i retina displej.

Čak i prije nego što je zvanično predstavljen, novi iPad mini izazvao je veliku pažnju pošto je Džon Luis izjavio da Apple očekuje da upravo to bude njihov najprodavaniji proizvod tokom predstojeće sezone praznika, piše Guardian.

Predviđa se takođe da će uoči praznika prodaja novog iPad mini tableta nadmašiti prodaju Microsoftove konzole Xbox One, dok bi na trećem i četvrtom mjestu najprodavanijih IT uređaja trebalo da se nađu Samsungov Tab 3 i Googleov Nexus 7.

Bonus video: