Na jednom mjestu

Telenor predstavio svoju prvu aplikaciju - 123 Meni

Nova aplikacija sadrži i sve informacije o stanju računa, odnosno iznosu kredita i dopuna, kao i grafički prikaz preostalih minuta, poruka i megabajta
67 pregleda 2 komentar(a)
Telenor, Foto: Telenor
Telenor, Foto: Telenor
Ažurirano: 24.09.2013. 11:10h

Kompanija Telenor predstavila je danas novu aplikaciju “123 Meni” koja korisnicima, kako je saopšteno, omogućava jednostavan pregled i kontrolu troškova, kao i mogućnost aktivacije dodataka i aktuelnih kampanja.

Nova aplikacija sadrži i sve informacije o stanju računa, odnosno iznosu kredita i dopuna, kao i grafički prikaz preostalih minuta, poruka i megabajta. Aplikacija broji primljene poruke, dužinu dolaznih i odlaznih poziva, kao i utrošenu količinu Internet protoka.

"Kao kompanija koja osluškuje potrebe svojih korisnika, a svjesni važnosti kontrole troškova, osmislili smo “123 Meni”aplikaciju. Pri kreiranju aplikacije vodili smo se prvenstveno time da bude jednostavna za upotrebu i pregledna, zbog čega smo uključili i grafički prikaz. “123 Meni” je u potpunosti prilagođen našem tržištu i sada čekamo prve reakcije korisnika”, saopštio je na prezentaciji aplikacije specijalista za e-biznis u kompaniji Telenor, Dino Rastoder.

Aplikacija "123 Meni" se može preuzeti besplatno sa Google Play prodavnice i trenutno podržava mobilne telefone sa Android operativnim sistemom.

Aplikacija se može koristiti preko Telenorove GPRS mreže i Wi-Fi konekcije. Ukoliko se korisnik nalazi u mreži Telenor Internet saobraćaj koji nastane korišćenjem aplikacije.neće se naplaćivati.

Pristup ostalim stranicama preko aplikacije, kao i korišćenje usluga iz aplikacije, naplaćivaće se po cijenama definisanim za te servise.

Preporučujemo za Vas