Brajoviću će suditi Ćetković

Sporazumom o priznanju krivice koji je vijeće odbilo, Brajović je osuđen na četiri mjeseca zatvora za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i dva mjeseca robije za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od pet mjeseci zatvora, koju će izdržavati u prostorijama za stanovanje
99 pregleda 5 komentar(a)
Srđa Brajović udes vozilo, Foto: Čitalac Vijesti
Srđa Brajović udes vozilo, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 24.11.2018. 09:17h

Predsjednik Osnovnog suda u Podgorici Zoran Radović izuzeo je sutkinju Željku Jovović iz postupka u kome se Srđi Brajoviću sudi zbog optužbi da je pijan automobilom udario djevojčicu na pješačkom prelazu i pobjegao.

Vijeće tog suda je ranije preinačilo odluku sutkinje da prihvati nagodbu, koju je Brajović sklopio sa tužilaštvom - da robija pet mjeseci u kućnom zatvoru.

Iz tog suda je “Vijestima” rečeno da je za postupajućeg sudiju u postupku izabran Rade Ćetković.

On je, prema saznanjima “Vijesti”, suđenje zakazao za 18.decembar.

Porodica djevojčice se ranije žalila se na presudu kojom je prihvaćena nagodba, pa je vijeće usvojilo njihov zahtjev.

Brajović se ranije sa tužilaštvom nagodio da kaznu provede u prostorijama za stanovanje, a sud je prihvatio takav dogovor.

Sporazumom o priznanju krivice koji je vijeće odbilo, Brajović je osuđen na četiri mjeseca zatvora za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i dva mjeseca robije za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od pet mjeseci zatvora, koju će izdržavati u prostorijama za stanovanje.

Za to djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina, dok je za nepružanje pomoći kazna novčana ili zatvor do dvije godine.

Brajović se tereti da je 7. decembra prošle godine, na pješačkom prelazu na Cetinjskom putu, udario djevojčicu prednjim dijelom automobila i nanio joj teške tjelesne povrede.

Na teret mu se stavlja i da je, nakon što je udario dijete, pobjegao sa mjesta nesreće.

U optužnici piše da je tada imao preko dva promila alkohola u krvi.

Djevojčica je, prema saznanjima “Vijesti”, izašla iz kome i dobro se osjeća.

Bonus video: