Amazon će besplatno dijeliti svoje telefone?

Još ne postoje informacije o tome sa kojim će IT gigantima Amazon sarađivati na svom pametnom telefonu
0 komentar(a)
Amazon, Foto: Washingtonpost.com
Amazon, Foto: Washingtonpost.com
Ažurirano: 08.09.2013. 09:17h

Kompanija Amazon već dvije godine priča o svojim mobilnim telefonima, ali je posljednjom informacijom iznenadila sve stanovnike IT svijeta. Korisnici će Amazonove telefone, navodno, dobijati besplatno.

Prema pisanju britanskog “Dejli telegrafa”, do besplatnog telefona neće moći tek tako lako da se dođe. On će, prije svega, biti namijenjen novim, ali i starim pretplatnicima na servis Amazon Prime.

Ovaj servis korisnicima koji plate godišnju pretplatu donosi pregršt besplatnog sadržaja koji se može koristiti u roku od dva dana. Američki pretplatnici imaju posebne pogodnosti kada je riječ o distribuciji filmskog i televizijskog sadržaja, ali i iznajmljivanja knjige iz Kindle biblioteke.

Svim godišnjim pretplatnicima Amazon navodno će ponuditi besplatne telefone, bez obzira na to da li će Amazon Prime koristiti više godina, ili samo jednu.

Primjera radi, pretplata za godinu na taj servis u Velikoj Britaniji košta 49 funti, dok je u SAD cijena 79 dolara, pri čemu postoji i besplatan probni period od trideset dana.

Još ne postoje informacije o tome sa kojim će IT gigantima Amazon sarađivati na svom pametnom telefonu. Mnoge je svakako zainteresovao jedan od bivših čelnika Windows Phonea, Čarli Kindel. On je u aprilu ove godine prešao u Amazon, ali tom prilikom nije naveden razlog njegovog transfera. On je u kratkoj izjavi za GeekWire tada kazao da je u pitanju nešto što ima nevjerovatno veliki potencijal, pa nije mogao da dozvoli da to prođe bez njega.