Vjerujete li da zaposleni u Facebooku nisu zadovoljni poslodavcem?

Bivši i sadašnji zaposleni su, na stranici Quora.com započeli raspravu o tome šta im najviše smeta ili im je smetalo radeći za kompaniju Facebook
65 pregleda 4 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock.com
Facebook, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 03.09.2013. 16:50h

Facebook je na glasu kao vjerovatno najbolje radno mjesto na svijetu ali, ni radnici ove kompanije nisu u potpunosti zadovoljni.

Bivši i sadašnji zaposleni su, na stranici Quora.com započeli raspravu o tome šta im najviše smeta ili im je smetalo radeći za kompaniju Facebook.

Iako će se njihovi prigovori mnogima učiniti kao razmažena kuknjava, zanimljivo je vidjeti šta muči mali dio zaposlenih.

Šest sedmica godišnje dežuram po cio dan

Oni zaduženi za održavanje stranice tvrde da im je kompanija odredila šest nedjelja godišnje kada moraju biti neprestano dostupni.

"Tih nedjelja ne napuštam grad čak ni preko vikenda. Ništa ne mogu da isplaniram i neprestano moram biti dostupan. Ostavljam zvono čak i kad idem na spavanje" , napisao je Kejt Adams.

Ne postoji funkcionalna infrastruktura

Budući da se u Facebooku organizuju druženja i zajednički izlasci, povećanje broja zaposlenih to znatno otežava. Zaposleni tvrde da je teško odrađivati zajedničke aktivnosti sa 4.000 zaposlenih i da nepostojanje bilo kakve organizacije znatno otežava takve situacije.

Ne postoji usredsređenost na jedan cilj

Bivši zaposleni tvrdi da ne postoji jasna vizija te da zaposleni ponekad uopšte ne znaju šta treba da rade, a kada bi se to promijenilo, razna poboljšanja podigla bi firmu na viši nivo.

Nećete zaraditi milione niti stvoriti sopstvenu firmu

Samo zato što radite za dobru kompaniju, ne znači da ne radite. U ovom slučaju, radite kako bi ostvarili tuđi san.

Bilo je to najgore profesionalno iskustvo u mom životu

Neki nisu oduševljeni Facebookom pa tako jedan bivši zaposleni dodaje da je kao administrator radio za ljude s kojima nikada nije lično komunicirao i koji mu nisu davali potrebnu podršku .

Traži su od mene da odrađujem neprimjerene zadatke

Jedan anonimni bivši radnik napisao je da se često osjećao jako loše jer je ponekad morao odrađivati stvari kao što su pranje veša za direktora.

Facebook trenira strogoću

Svi zaposleni prolaze rigorozni desetodnevni program, a mnogi tvrde kako su u toj situaciji bili prepušteni sami sebi .

Radno mjesto je očajno

Kada se nalazite u sobi koja je prepuna redovima stolova za kojima sjede ljudi koji su stisnuti i nemaju vlastitu privatnost, žao mi je, ali tako držite stoku, a ne zaposlene koje cijenite, napisao je jedan bivši zaposleni.

Pripravnici donose važne odluke

Filip Su koji je dvije godine radio kao programer, na svom je blogu napisao opsežnu kritiku, a poseban je naglasak stavio na činjenicu da pripravnici donose važne odluke što je daleko od toga kako bi velika korporacija trebalo da funkcioniše.

Bonus video: