Haker iz Palestine otkrio propust na Facebooku, ali nije nagrađen

Tim za bezbjednost iz Facebooka nije prepoznao ovaj propusti ističući da nije u pitanju propust
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2013. 18:59h

Nakon što je otkrio bug na Facebook društvenoj mreži, koji omogućava slanje poruka na zid ljudima sa kojima niste prijatelji, informatički sistemski stručnjak iz Palestine je o tome izvijestio i samog Marka Zukerberga, piše Zimo.

Haker koji se potpisuje kao "Khalil" je, nakon što je otkrio bug, o svemu izvijestio i Facebook, kroz njihovu stranicu za sigurnost, koja obično nudi 500 dolara svakom ko pronađe ozbiljniji propust u njihovom sistemu.

Ipak, tim za bezbjednost iz Facebooka nije prepoznao ovaj propusti ističući da nije u pitanju propust. Nakon toga, Khalil je još jednom poslao propust demonstrirajući ga na probnoj stranici.

Tim iz Facebooka ni nakon drugog upozorenja nije reagovao, pa je haker poruku upozorenja poslao na zid Marka Zukerberga, nakon čega je reagovao Facebookov inženjer koji je od Khalila zahtijevao sve informacije o propustu.

Njegov je profil bio blokiran dok sigurnosni tim nije riješio bug.

Facebookovi inženjeri su potom konačno priznali propust, ali su naveli i da Khalil neće dobiti novac za ovaj bug jer su njegove akcije narušile pravila bezbjednosti servisa.

Khalil je na YouTubeu objavio kako je uspio da pronađe bug, pogledajte...

Bonus video: