Apple radi na većim ekranima za iPhone i iPad

Wall Street Journal takođe tvrdi da Apple planira da počne sa masovnom proizvodnjom iPada ovog mjeseca
0 komentar(a)
iPhone 5, Foto: Angadgets.net
iPhone 5, Foto: Angadgets.net
Ažurirano: 24.07.2013. 10:29h

U kompaniji Apple razmišljaju o proizvodnji iPada sa ekranom „koji je nešto manji od 13 inča“, kao i iPhonea sa ekranom koji bi trebalo da bude veći od onog od 4 inča na iPhoneu 5.

Glasine od tome da Apple radi na većim ekranima za iPad i iPhone postoje već izvjesno vrijeme, ali i dalje nema jasnih naznaka da će kompanija zaista predstaviti ove uređaje.

Stiv Džobs je odbio da razmišlja o formama drugačijim od onih predstavljenih sa originalnim iPhoneom i iPadom, ali je kompanija kasnije ipak napravila veći iPhone – iPhone 5 kao i iPad mini tako da se čini da ipak ima prostora za veće uređaje.

Wall Street Journal takođe tvrdi da Apple planira da počne sa masovnom proizvodnjom iPada ovog mjeseca. Novi iPad bi trebalo da bude iste rezolucije i veličine kao trenutni model sa displejom od 9.7 inča, ali sa lakšim i tanjim ekranom.

Veće ekrane na svojim proizvodima već forsira kompanija Samsung. Tablet Samsung Galaxy Note, kojeg je kompanija predstavila u oktobru, 2011. godine, postigao je nevjerovatnu popularnost. Prošlog avgusta kompanija ja saopštila da se Galaxy Note nalazi na vrhu liste popularnosti, sa 10 miliona prodatih primjeraka.

Bonus video: