Propala ideja o flaširanju vode iz Reževića

Priča da će vodu iz Reževića visokog kvaliteta flaširati i prodavati i time ostvarivati veliki prihodi, započeta je još prije 12 godina, kada je tadašnje rukovodstvo Vodovoda i zaključilo koncesioni ugovor
507 pregleda 1 komentar(a)
Vodovod Budva, Foto: Vuk Lajović
Vodovod Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.11.2018. 19:38h

Vlada je prekjuče raskinula ugovor sa budvanskim Vodovodom o korišćenju karstnih voda sa izvorišta u Reževićima za flaširanje vode u komercijalne svrhe, čime je stavljena tačka na jednu od nerealizovanih ideja, koja je trebalo da obezbijedi dodatne prihode opštinskog preduzeća.

Priča da će vodu iz Reževića visokog kvaliteta flaširati i prodavati i time ostvarivati veliki prihodi, započeta je još prije 12 godina, kada je tadašnje rukovodstvo Vodovoda i zaključilo koncesioni ugovor.

Ministarstvo poljoprivrede je početkom novembra 2006. zaključilo Ugovor o prenošenju prava korišćenja dijela karstnih izdanskih voda sa izvorišta Reževića rijeka za flaširanje vode sa tadašnjim Javnim preduzećem Vodovod i kanalizacija Budva.

„Kako nijesu realizovane ugovorene obaveze, Vlada je donijela odluku i zadužila Upravu za vode da pokrene postupak raskida ugovora o koncesiji sa budvanskim vodovodom”, navodi se u odluci Vlade.

Vodovod, kako je soapšteno iz Vlade, nema prava na naknadu štete, odnosno troškova za izvršene radove i uložena sredstva.

„Vodovod je dužan da u roku od deset dana od dana prijema pismenog otkaza ugovora o koncesiji, uspostavi stanje na terenu i režimu voda koje je postojalo prije izgradnje objekta za korišćenje voda, uz uslov da ne nastane šteta na javnom vodnom dobru“, piše u raskidu ugovora.

Time je propala još jedna ambiciozna ideja, koja je propagirana u vrijeme građevinske ekspanzije, kada je tadašnja lokalna vlast promovisala razne vizije kojima je Budva trebalo da postane lider među opštinama.

Bonus video: