Dijeljenje sadržaja putem Vine serivsa opalo za oko 40 odsto

15. juna, korisnici su podijelili skoro tri miliona Vine linkova, da bi 27. juna podijeli manje od 900.000 video sadržaja preko Twitter video servisa
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2013. 12:35h

Twitter video servis Vine je, nakon što je Facebook prošle sedmice predstavio sličnu uslugu Instagram video, izgubio svoje prve korisnike. Ali, izgleda da tu nije kraj.

Statistika nikako ne ide u prilog Twitterovom servisu koji korisnicima omogućava kreiranje i dijeljenje videa u trajanju od šest minuta.

Kompanija Topsy uporedila je broj dijeljenja Vine i Instagram video sadržaja, a rezultati pokazuju da je dijeljenje sa Vine servisa opalo za skoro 40 odsto.

Ovako je to izgledalo u konkretnim brojevima:

15. juna, korisnici su podijelili skoro tri miliona Vine linkova, 19. juna, kako izvještava Topsy, podijeljeno je 2,5 miliona video zapisa sa Vine servisa, da bi dan kasnije twitterov video servis zabilježio pad za cijeli milion manje dijeljenja - 20. juna podijeljeno je 1,5 miliona Vine video klipova. Sedam dana kasnije, 27. juna, korisnici su podijeli manje od 900.000 video sadržaja preko Twitter video servisa.

Facebook je, nakon predstavljanja Instagram video servisa, zabilježio rast od oko 17 odsto kada je u pitanju broj dijeljenja sadržaja među korisnicima (oko 250.000 novih dijeljenja), ali nakon prvog talasa, broj dijeljenja i na toj mreži je počeo da opada. Ipak, broj dijeljenja sadržaja na Instagramu, koji ujedno podržava i objavljivanje i dijeljenje slika i videa, neznatno je porastao u odnosu na broj dijeljenja prije predstavljanja video usluge i iznosi oko 1,4 miliona.

Na Instagram video servisu je za samo 24 sata od predstavljanja postavljeno pet miliona klipova. Za razliku od Vine servisa, koji omogućava snimanje videa u trajanju od šest minuta, Facebookov video omogućava video dužine 15 sekundi. Instagram video omogućava korisnicima da video snimaju iz nekoliko djelova držeći posebno dugme ili puštajući ga u iščekivanju narednog kadra - kadrove je takođe moguće brisati kako bi se dobili savršeni video klipovi. Dodatno, korisnicima je na raspolaganju i 13 filtera namijenjenih isključivo video snimcima. Instagram je dodavanjem nove mogućnosti zadržao interfejs na koji su korisnici te usluge navikli.

Bonus video: