Apple pravi seriju jeftinijih iPhone telefona

Nova linija telefona imaće ekrane od 4,7 i 5,7 inča, dok bi jeftiniji model trebalo da košta oko100 američkih dolara
6 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2013. 16:37h

Kompanija Apple već izvjesno vrijeme ozbiljno razmatra lansiranje nove linije iPhonea sa većim ekranom, kao i jeftinije modele u nekoliko boja, kako bi se uspjuešnije nosio sa najvećim rivalom Samsunogom.

U javnosti se trenutno pominje da bi Apple uskoro mogao da krene u proizvodnju dva modela iPhonea 5S različitih dimenzija, kao i jeftiniju verziju uređaja koji će biti isporučivan u razlličitim živopisnim bojama i plastičnom maskom, kako bi se razlikovao od postojećih modela, piše britanski Telegraph, a prenosi B92.

Nova linija telefona imaće ekrane od 4,7 i 5,7 inča, dok bi jeftiniji model trebalo da košta oko100 američkih dolara, prema dobavljačima koji su imali i uvid u neke od specifikacija novih modela. Međutim, još se ne znaju tačne specifikacije uređaja, jer u Appleu ih stalno mijenjaju, pa se praktično do poslkednjeg trenutka ne znaju kompletne karakteristike uređaja.

Pokojni Stiv Džobs je rekao da je Appleov ekran od 3,5 inča savršena velilčina za korisnike, ali je posljednji model telefona, kako primjećuju stručnjaci, za nijansu imao malo veći ekran, a prije izvjesnog vremena i izvršni direktor kompanije Tim Kuk je nagovestio da bi Apple mogao da pravi telefone sa većim ekranom.

U međuvremenu iz dva izvora Rojtersu je potvrđeno da bi test proizvodnja većih i jeftinijih modela telefona trebalo da počne već u julu.

Bonus video: