Svi ste ga izbjegavali, a pogledajte kako će izgledati u skorijoj budućnosti

Bulevar je doskora bio saobraćajnica kojom su se, usljed ogromnih gužvi, naročito u ljetnjem periodu, automobili jedva kretali, a ni saobraćajni udesi, često i sa ljudskim žrtvama nisu predstavljali rjetkost
169 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Opština Budva
Budva, Foto: Opština Budva
Ažurirano: 05.11.2018. 08:35h

Građani su se godinama žalili na ovu dionicu, da njome vozila jure nekontrolisano brzo, da su na njoj uvijek neopisive gužve, upozoravali da bi je trebalo učiniti bezbjednom, opominjali da je bulevar neosvijetljen, da se na njemu ne vidi ništa dok se ne priđe pješačkom prelazu, a i tada, samo pod uslovom da su pješački obilježeni, što je, takođe, predstavljalo rjetkost.

Nadležni godinama nisu preduzimali ništa

Riječ je o bulevaru u Bečićima. Bečićki bulevar doskora je bio saobraćajnica kojom su se, usljed ogromnih gužvi, naročito u ljetnjem periodu, automobili jedva kretali, a ni saobraćajni udesi, često i sa ljudskim žrtvama nisu predstavljali rjetkost.

A što je najtragičnije od svega – nadležni godinama nisu preduzimali ništa povodom bulevara koji je odnio mnoštvo ljudskih žrtava.

250.000 eura za izgradnju prvog kružnog toka u nizu

Tako je bilo sve do prošlog ponedjeljka kada je počela izgradnja kružnog toka na bečićkom bulevaru, kod potoka.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 246.872 eura, a izvodi ih preduzeće "Tošković", koje je zaduženo za izgradnju kružnog toka i regulaciju potoka. Ugovoreni rok za završetak radova je 60 dana, ali će dinamika zavisiti od broja kišnih dana.

Osim ovoga, Opština je planirala da izgradi kružne tokove kod autobuske stanice u Petrovcu, na raskrsnici između Ulice 22. novembra i Mediteranske kod Pošte u centru Budve.

Četiri trake kod hotela "Splendid"

I predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović, povodom gradnje kružnog toka na bulevaru kod skretanja za hotel „Queen of Montenegro“ rekao je da je to samo prva faza u stvaranju boljih uslova za saobraćaj prometnom magistralom. Krapović je najavio i da će se kod hotela „Splendid“ napraviti četiri trake.

Da vlast u Budvi intenzivno vodi računa o olakšanju kretanja kroz prijestonicu turizma, ali i o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju svjedoči i ranije predstavljeno idejno rješenje pasarele u Rafailovićima koja će pješacima omogućiti bezbjedniji prelaz preko Jadranske magistrale.

(PROMO)