Investitori: Apple gubi svoju oštricu

Čak 71 odsto predstavnika investitorskih kompanija smatra da je Apple izgubio vodeću poziciju kada su u pitanju inovacije, dok 23 odsto njih smatra da je i dalje na prvom mjestu
7 komentar(a)
Apple, Foto: Reuters
Apple, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.05.2013. 14:18h

Kompanija Apple u posljednje vrijeme značajno je izgubila nekada prepoznatljivu oštricu kojom su se isticali na polju inovativnosti i kreativnosti, tvrde investitori.

Čak tri od četiri investitora smatraju da je Apple sada znatno blaža varijanta onoga što je nekada predstavljala ta kompanija, pokazalo je novo istraživanje čije je rezultate objavio britanski Daily Telegraph, a prenosi B92.

Čak 71 odsto ispitanika, predstavnika investitorskih kompanija, smatra da je Apple izgubio vodeću poziciju kada su u pitanju inovacije, dok 23 odsto njih smatra da je Apple i dalje na prvom mjestu.

Zanimljivo je da od onih koji su se razočarali u Apple, skoro polovina navodi da je u pitanju vjerovatno samo trenutni zastoj, te da se očekuje ponovno uzdizanje kompanije na vrh tehnološkog svijeta.

Interesantan je podatak i da su prema Appleu najkritičniji američki investitori, iako je na tamnošnjem tržištu još prisutna dominacija njihovih proizvoda. Čak 63 odsto ispitanika iz SAD tvrdi da je Apple izgubio stari sjaj.

Uprkos tome, Apple je prošlu godinu završio kao najprofitabilnija kompanija u svijetu tehnologije, sa zaradom većom od četrdeset milijardi američkih dolara.

Bonus video: