Počinje Tvitomanija: Pametno koristite društvene mreže

Mnogi danas kažu „ako niste na društvenim mrežama, onda ne postojite“
0 komentar(a)
Twitter, Foto: Shutterstock.com
Twitter, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.05.2013. 14:06h

Najveća regionalna konferencija o društvenim mrežama, Tvitomanija, počinje danas i trajaće do 12. maja. Konferencija se održava u Novom Vinodolskom na hrvatskom primorju, a organizatori najavljuju do sada najveći regionalni skup ovog tipa.

Preko sto predavača će u okviru predavanja, panel rasprava i radionica prenositi svoja znanja i iskustva iz oblasti Interneta. Javne ličnosti, političari, novinari, stručnjaci za odnose s javnošću i marketing, kao i politički konsultantni govoriće o korišćenju društvenih mreža u poslovne i privatne svrhe. Velike kompanije i agencije predstavljaće svoje najbolje studije slučaja.

Na konferenciji će biti riječi i o alatima za praćenje i analizu društvenih mreža, šta je to građansko novinarstvo, kako iskoristiti Twitter u poslovne svrhe, šta je to uticaj na Twitteru...

Na Tvitomaniji, jednom od onih mjesta na kojima avatari ožive, prema najavama organizatora, biće prisutni “svi regionalni korisnici društvenih mreža, a na okruglim stolovima učestvovaće značajan broj poznatih osoba i profesionalaca iz regije”. Među njima je i novinarka “Vijesti” Damira Kalač, koja će učestvovati na panelu štampani mediji i društvene mreže, sa kolegama Bojanom Rodikom (24sata.hr), Duškom Vukajlovićem (“Alo”) i Anom Marković (“Blic”).

Društvene mreže su se pokazale kao još jedan veoma moćan medijski kanal i sve više javnih ličnosti koristi svoje Facebook i Twitter profile kako bi komunicirali sa svojim fanovima. Da li im je to opterećenje, i da li sami upravljaju svojim nalozima - na Tvitomaniji otkriće Vlado Gergiev, Nina Badrić, Marija Kilibarda, Stefan Kapičić, Marijana Mičić, Marko Kon, Looney i drugi.

Mnogi danas kažu „ako niste na društvenim mrežama, onda ne postojite“, a organizatori dodaju „ako ne koristite pametno društvene mreže – džaba ste tamo!“

Detaljnije informacije o programu i u učesnicima možete pogledati na sajtu www.tvitomanija.me.

Dešavanja na Tvotomaniji pratite i na Twitteru

Bonus video: