Ugašen Hotmail, svi korisnici prebačeni na novi servis Outlook.com

"Vjerujemo da će korisnici zavoljeti Outlook više nego su voljeli Hotmail", navode u kompaniji Microsoft
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2013. 12:44h

Kompanija Microsoft je završila prebacivanje svih postojećih Hotmail adresa na server elektronske pošte Outlook.com, čime je popularni Hotmail u potpunosti ugašen, javljaju američki mediji.

Korisnici ne moraju da mijenjaju svoje @hotmail.com adrese, ali Microsoft ih je sve preusmjerio na Outlook.com koji bilježi porast korisnika i trenutno je na ovom servisu aktivno oko 400 miliona korisnika. Prema tvrdnjama iz kompanije, ovo nije bilo lako napraviti jer je trebalo preseliti stotine miliona aktivnih naloga, sa oko 150 miliona GB podataka, uključujući e-mailove, kalendare, kontakte i lične postavke svih korisničkih naloga. Proces je trajao punih šest sedmica.

"Vjerujemo da će korisnici zavoljeti Outlook više nego su voljeli Hotmail. Pažljivo slušamo šta govore naši korisnici i napravićemo sva prilagođavanja i promjene tako da budu još zadovoljniji", rekao je programski menadžer Microsofta Dik Kradok.

Outlook.com ima potpuno drugačiji izgled i navigaciju od Hotmaila, a većina novih funkcija viđena je u novom operativnom sistemu Windowsu 8. Novi servis će takođe korisnicima omogućiti lakšu integraciju servisa kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter.

Hotmail, jedan od najpopularnijih usluga e-pošte, prvi put je predstavljen 1996. godine. Hotmail je tada bio nezavisna kompanija, a Microsoft ga je kupio 1998. za 400 miliona dolara.

Bonus video: