Bavite se ručnim radom? Proizvode sada možete prodati na internetu i u zemljama ex YU

Dirura.com će biti aktivna najkasnije za 20 dana, a povodom lansiranja sajta omogućili su i popust za sve prve korisnike
370 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 10:06h

Posljednjih godina na Balkanu se znatno povećao broj onih koji se bave izradom rukotvorina, nakita i sličnih unikatnih stvari. Ovaj hobi uglavnom privlači djevojke koje su riješile da višak slobodnog vremena usmjere ka nečemu što je kreativno, a što se eventualno može i naplatiti. Pojavom društvenih mreža, zaživjela je prodaja preko Interneta ali ne u pravom smislu te riječi, piše Netokracija.com.

Različite Facebook stranice nude proizvode, ali ne omogućavaju i njegovu prodaju, komunikacija sa kupcima se odvija putem privatnih poruka ili komentara, a na prodavcu i kupcu je dalje da utvrde kako će se izvršiti uplata i dostava proizvoda.

Iz tog razloga, Darko Vidić (CEO GreenDesign), Stefan Cerovina (CEO Dirura) i Slađan Nikolić, odlučili su da pokrenu projekat Dirura koji će objediniti sve one koji se bave izradom rukotvorina, te pružiti im mjesto gde će moći da prodaju svoje proizvode. Kako Darko kaže, bilo je vrijeme da se ljudima pruži rješenje koje će njihovu prodavnicu izmjestiti sa fan stranica i koje će im omogućiti da njihov posao raste.

Ideja je bila da se napravi najveća regionalna online platforma za prodaju i kupovinu ručno izrađenih proizvoda i unikata.

Nakon nekoliko mjeseci dizajniranja i programiranja, Dirura.com puštena je u rad prije neki dan i trenutno se nalazi u fazi prikupljanja mailova kako bi se svi zainteresovani informisali o projektu i uslovima korišćenja.

Dirura, kažu autori, targetira zemlje bivše SFRJ, pa će korisnici moći da svoje predmete prodaju i na drugim tržištima do kojih možda ne bi imali priliku da dođu.

Autori se nadaju da će Dirura.com (skraćeno od dizajn ručnog rada) biti aktivna najkasnije za 20 dana, a povodom lansiranja sajta omogućili su i popust za sve prve korisnike.

Dirura.com će u početku primati uplate samo preko uplatnica i deviznih računa, a aktivno se radi na uvođenju payment gatewaya putem koga će korisnici moći direktno da plaćaju putem karticama. Vidić dodaje da je tržište ogromno i da zaista vjeruje u uspjeh ovog projekta koji bi trebalo da napravi revoluciju kada je u pitanju prodaja ručno rađenih predmeta putem Interneta, piše Netokracija.com.

Bonus video: