Google kupuje WhatsApp za milijardu dolara?

Google do sada nije dao odgovor na Facebookovu aplikaciju Messenger, pa bi kupovinom aplikacije kao što je WhatsApp u ponudi imao i servis za razmjenu tekstualnih poruka
0 komentar(a)
whatsapp, Foto: Redmondpie.com
whatsapp, Foto: Redmondpie.com
Ažurirano: 08.04.2013. 08:48h

Nakon glasina da bi Facebook mogao da kupi popularnu platformu za razmjenu poruka, WhatsApp, pojavila se vijest o tome da je vjerovatniji kupac – Google, piše Netokracija.com.

Taj portal piše da se i ranije dalo naslutiti da je Google zainteresovan za WhatsApp, te da do sada nije bilo konkretnijih informacija o tome.

Prema posljednjim objavama, u toku su pregovori za kupovinu WhatsAppa, a cifra o kojoj se govorka je milijardu dolara. Pregovori su navodno počeli prije pet sedmica, ali, piše Netokracija, WhatsApp se ne predaje tako lako i očigledno cilja na cijenu za koju se Instagram prodao Facebooku.

Instagram sada i zvanično dio Facebooka >>>

Nakon što su aplikacije za uređivanje i dijeljenje fotografija doživjele svoj momenat slave, sada su, izgleda, na red došle aplikacije za razmjenu poruka.

Ovo bi, osim toga, moglo biti povezano i sa navodnim servisom Google Babble, koji bi trebalo da sve Googleove usluge za komunikaciju spoji u jednu.

Da bi sve zaokružio, Googleu nedostaje jedna - upravo servis za razmjenu tekstualnih poruka putem mobilnih uređaja.

Google do sada nije dao odgovor na Facebookovu aplikaciju Messenger, a nešto poput WhatsAppa bilo bi idealno.

Bonus video: