Aplikacija koja omogućava da koristite dva i više Skype naloga istovremeno

Seaside je odličan besplatan alat koji rješava problem onih koji koji žele da koriste dva ili više Skype naloga u isto vrijeme na istom računaru
99 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2013. 09:59h

Prenos glasa preko Internet protokola (Voice over Internet Protocol - ili jednostavno VoIP) je postao popularan posljednjih godina. Ova tehnologija je omogućila glasovne i video pozive preko internet mreže, čime korisnici, posebno oni koji čestop ozivaju inostranstvo, mogu značajno da uštede telefonskim računima.

Velik je broj aplikacija koje omogućavaju VoIP pozive, a Skype je jedan od većih igrača na tržištu.

Korisnici tog programa mogu besplatno međusobno da pričaju preko mreže, a program pruža i uslugu pozivanja i primanja poziva sa standardnih telefonskih brojeva (SkypeOut i SkypeIn) koja se dodatno naplaćuje.

Kompanija SkypeGroup koja je bila vlasnik Skype licence, prodata je u oktobru 2005. za 1,9 milijardi kompaniji eBay. Šest godina kasnije, Skype prelazi u vlasništvo Microsofta, koji je za Skype izdvojio 8,5 milijardi dolara u gotovini. Kompaniji eBay, koja ima udio od 30 dosto, pripalo je 2,55 milijardi dolara.

Iz Microsofta je tada najavljeno da će Skype podržavati MS servise kao što su Xbox, Kinect, Windows Phone, a Microsoft je obećao da će nastaviti da pruža podršku Skype klijentima za ostale platforme, koje nisu u vlasništvu Microsofta.

Oni koji koriste Skype putem svojih računara znaju da aplikacija ne omogućava prijavljivanje i upotrebu više od jednog naloga istovremeno, što može biti problematično za one koji Skype koriste i privatno i u poslu, odnosno imaju odvojene naloge koje žele da koriste istovremeno.

Problem rješava Windows aplikacija Seaside, koja jednostavno dozvoljava pokretanje više od jednog Skype naloga na računaru korisnika, odnosno omogućava WIndowsu da izvrši više Skype procesa istovremeno.

Ako planirate da koristite Seaside, prethodno instalirajte Skype. Nakon toga, Seaside aplikacija će pokrenuti prozor u kojem možete da konfigurišete svoje Skype naloge. Aplikacija ne ograničava broj naloga koje možete da dodate.

Seaside je odličan besplatan alat koji rješava problem onih koji koji žele da koriste dva ili više Skype naloga u isto vrijeme na istom računaru. Aplikacija radi na verzijama Windowsa XP, Windows Vista, Windows 7 i Windows 8.

Bonus video: