Uskoro novi pokušaj providnog telefona

Ono što bi korisnike moglo razočarati je to da uređaj još uvjek ima dijelove koji nisu providni, poput baterije, kartice, microSD- a, kamere, zvučnika i neke elektronike
3 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2013. 23:47h

Nekoliko godina nakon, ne baš slavnog i preskupog LG- ijevog pokušaja stvaranja providnog telefona, kompanija Polytron Technologies razvila je posebnu vrstu konduktivne OLED matrice, koja stvara sliku pomoću molekula tečnih kristala.

Kada nisu aktivni molekuli kristala se raspoređuju tako da formiraju takozvanu mliječnu strukturu, dok se kod osvjetljavanja u dijeliću sekunde pregrupišu, propuštajući svjetlost i formiraju ikonice, tekst i druge slikovne sadržaje.

Ovako bi ukratko izgledao opis funkcionisanja novog providnog telefona, ali ono što bi korisnike moglo razočarati je to da uređaj još uvjek ima dijelove koji nisu providni, poput baterije, kartice, microSD- a, kamere, zvučnika i neke elektronike.

Polytron Technologies obećava da će na finalnom modelu kamuflažu uraditi znatno bolje.

Telefon će imati displeje osjetljive na dodir i sa jedne i sa druge strane, ali za sada nema softver i operativni sistem.

Bonus video: