Delegacija Češke privredne komore boravila u Tivtu

136 pregleda 0 komentar(a)
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.11.2018. 12:22h

Unapređenje turističke privrede, uspostavljanje avio linija sa Tivtom, te Info centra o Crnoj Gori, obrazovanje, učešće na sajmovima kao i saradnja privrednih komora, najvažnije su teme sastanka predstavnika Opštine Tivat na čelu sa predsjednikom Sinišom Kusovcem, sa delegacijom Češke privredne komore koju predvode ambasador Karel Urban i predsjednik Komore Jiri Nestaval.

Direktorka češkog aerodroma Pardubice Hana Šmejkalova predložila je uspostavljanje čarter letova tokom ljeta sa kompanijama "Smart Wings" i "Montenegro Airlines" i istakla spremnost na veoma usku saradnju i pojačan zajednički marketing.

"Češka želi da nastavi saradnju sa Crnom Gorom, naročito u oblasti turizma, ali i u drugim sferama i ovaj susret predstavlja početni korak u tom pravcu", rekao je Urban.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Aerodroma Tivat, Fakulteta za mediteranske poslovne studije...

Nestaval prenio je interesovanje čeških investitora za aranžmane u Crnoj Gori i predložio formiranje Info centra o Crnoj Gori u okviru PK Češke, radi promocije turističkih potencijala, istorije i kulture.

Na sastanku je predložena studentska razmjena između dvije zemlje u oblasti obrazovanja i usavršavanja u turizmu, hotelijerstvu i gastronomiji ali i saradanja kroz IPA projekte.

Dogovoreno je potpisivanje memoranduma o saradnji Tivta sa nekim od čeških gradova.

Bonus video: