Hakeri napali Facebook, nema dokaza da su podaci korisnika bili ugroženi

U Facebooku navode da oni nisu bili jedina meta napada. Meta nedavnih sajber napada proteklih mjeseci bile su i druge istaknute internet stranice
52 pregleda 1 komentar(a)
Fejsbuk, Facebook, Foto: Shutterstock.com
Fejsbuk, Facebook, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.02.2013. 12:03h

Iz Facebooka je u petak objavljeno da su bili meta serije napada nepoznate hakerske grupe, ali u kompaniji kažu da nema dokaza da su podaci korisnika bili ugroženi.

"Prošlog mjeseca smo otkrili da su naši sistemi bili meta sofisticiranog napada", objavila je najveća društvena mreža na blogu i dodala da se napad dogodio kada je nekoliko njenih zaposlenih posjetilo web stranicu koja je bila ugrožena.

U Facebooku navode da oni nisu bili jedina meta napada. Izjava Facebooka, u kojoj navode da imaju više od milijardu aktivnih korisnika širom svijeta, uslijedila je nakon nedavnih sajber napada na druge istaknute internet stranice.

Twitter, internet mikroblog servis je napadnut u februaru, kada je oko 250.000 naloga korisnika bilo potencijalno ugroženo jer su napadači dobili pristup informacijama, uključujući korisnička imena i e-mail adrese.

Hakovan Twitter, ugrožen veliki broj naloga >>>

I internet stranice nekih novina, uključujući The New York Times, The Washington Post i The Wall Street Journal bile su napadnute, a te napade neki pripisuju kineskim hakerima, piše Poslovni.hr.

Bonus video: