Zagreb dobija besplatan bežični internet

Mreža će građanima omogućiti da putem svojih pametnih telefona, tableta i laptop računara besplatno pristupaju internetu, skidaju sadržaje i čatuju
52 pregleda 6 komentar(a)
Zagreb, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zagreb, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.02.2013. 11:41h

Projektom od 6.5 miliona eura Zagreb će ponuditi dosad najbrži bežični besplatni internet kojim planiraju pokriti cijeli grad, piše Jutarnji list.

U Zagrebu će uskoro svim građanima postati dostupan besplatan, kvalitetni i vrlo brz internet, drugačiji od klasičnih Wi-Fi modela kakvi, recimo, postoje u Rijeci ili Osijeku.

Zagreb bi, naime, već za nekoliko mjeseci u svom užem centru mogao biti opremljen tzv. Mesh mrežom koja će građanima omogućiti da putem svojih pametnih telefona, tableta i laptop računara besplatno pristupaju internetu, skidaju sadržaje i čatuju.

Za projekat besplatnog interneta u Zagrebu već je raspisan tender, pristigle ponude u gradskoj upravi otvaraće se sredinom februara.

Miro Laco iz gradske uprave Zagreba kaže da su se odlučili za Mesh sistem a ne za klasični WI-Fi tačke zato što je ta mreža brža, pouzdanija, sigurnija i pruža više mogućnosti.

Bonus video: