Hakovan Twitter, ugrožen veliki broj naloga

Iz Twittera je saopšteno je da su iz mjera predostrožnosti već blokirali lozinke korisnika za koje se vjeruje da su u opasnosti
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2013. 11:39h

Anonimni hakeri su napali Twitter ove sedmice i možda došli u posjed podataka sa oko 250.000 naloga korisnika, saopštili su iz kompanije u petak kasno uveče.

Iz Twittera je saopšteno je da su iz mjera predostrožnosti već blokirali lozinke korisnika za koje se vjeruje da su u opasnosti i da je u toku proces identifikacije ugroženih, kao i utvrđivanje eventualno nanijete štete.

Ovaj napad na Twitter je posljednji u nizu sličnih događaja koji su se desili u prethodnih nekoliko dana, kada su Njujork tajms i Vol Strit Džurnal prijavili da su kineski hakeri upali u novinarske naloge ovih informativnih kuća i imali uvid u zaštićene podatke. Twitter za sada nije dao nikakve detalje o tome kakva je šteta načinjena i koje su informacije bile meta hakera.

"Ovaj napad nije djelo amatera i ne vjerujemo da je izolovani incident", rekli su u Twitteru. "Ovo je djelo vrlo vještih i vrhunski obučenih napadača i vjerujemo da su i još neke organizacije bile napadnute na sličan način", dodali su.

Twitter koji ima oko 200 miliona aktivnih korisnika mjesečno, zajedno sa policijom i vladom je pokrenuo istragu kako bi otkrio ko se krije iza ovog napada. Iz kompanije za sada nisu rekli na koga sumnjaju, niti su optužili kineske hakere za koje se veruje da su izveli napade na Njujork tajms i Vol Strit Džurnal, kako ne bi ugrozil iistragu.

Bonus video: