Gugl poziva mlade naučnike da promijene svijet

"Mnogi veliki naučnici rano su pokazali zanimanje za nauku i zaslužni su za velika otkrića koja su uticala na naše živote"
0 komentar(a)
Gugl, Foto: Google
Gugl, Foto: Google
Ažurirano: 01.02.2013. 20:25h

IT gigant Gugl pokrenuo je sajam naučnih inovacija otvoren za mlade koji žele da mijenjaju svijet. Na ovaj konkurs, 3. po redu, mogu do 30. aprila da se prijave mladi iz cijelog svijeta uzrasta od 13 do 18 godina.

Gugl je poznat po ulaganju u nove projekte kao što su automobil bez vozača i naočare povezane sa internetom

Pobjednike će izabrati žiri u kome se nalaze ugledni naučnici i inovatori, objavio je Gugl na svojoj posebnoj stranici.

"Mnogi veliki naučnici rano su pokazali zanimanje za nauku i zaslužni su za velika otkrića koja su uticala na naše živote", ističe u ime organizatora Sem Piter na Gugl blogu.

"Tako je Luj Braj kao 16-godišnjak izmislio alfabet za slabovide osobe, a izumitelj telefona Aleksandar Grejem Bel je već kao dječak izvodio eksperimente sa zvukom..."

Pobjednici će dobiti stipendiju od 50.000 dolara i putovanje na Galapagos

Gugl je poznat po ulaganju u nove projekte kao što su automobil bez vozača i naočare povezane sa internetom, a ovaj konkurs organizuje u saradnji sa Evropskom organizacijom za nuklearno istraživanje (CERN) i proizvođačem igračaka Lego.

Prethodni dobitnici su ponudili svoje ideje o ranom dijagnostifikovanje raka dojke, podmorskom eko-sistemu i slušanju muzike za osobe sa oštećenim sluhom.

Pobjednici - čija će imena 23. septembra biti svečano objavljena u Guglovom centru u Kaliforniji, dobiće stipendiju od 50.000 dolara i putovanje na Galapagos - poklon "National Geographic-a".

Bonus video: