Na Facebooku je sve više starijih muškaraca

Crnogorski korisnici prate trend kada je u pitanju odnos broja muških i ženskih korisnika mreže, pa je tako među njima 54 odsto osoba muškog, te 46 odsto osoba ženskog pola
0 komentar(a)
Facebook, Foto: Shuterstock
Facebook, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 06.01.2013. 14:15h

Portal za statistiku i analizu društvenih mreža Socialbakers u svom najnovijem istraživanju posvećenom Facebooku ukazuje na neke zanimljive trendove u razvoju Facebooka u protekle tri godine, od čega se najviše ističe porast prosječne starosti korisnika, kao i porast posjećenosti iz zemalja u razvoju i azijskih zemalja.

Kako tvrde u Socialbakersu, društvena mreža koja je nekad bila orjentisana prema studentima sve više postaje mrežom za sve starosne grupe, čak i za starije osobe, među kojima se uočava trend porasta infomatičke pismenosti.

Tako je prosjek korisnika Facebooka povećan sa 29 godina u 2010. na 30 godina u 2012, a promijenio se i pol prosječnog korisnika: dok su u 2010. prevladavale žene, trend se sve više mijenja u korist muškaraca, koji trenutno čine 53 odsto korisnika te najpopularnije svjetske društvene mreže, piše portal Profitiraj.hr.

I Crna Gora skoro da prati taj trend. Najveći broj crnogorskih korisnika ima između 18 i 24 godine (98.640), ali ih prati kategorija korisnika starosne dobi 25 do 34 godine.

Crnogorski korisnici prate trend kada je u pitanju odnos broja muških i ženskih korisnika mreže, pa je tako među njima 54 odsto osoba muškog, te 46 odsto osoba ženskog pola.

Crna Gora ima preko 306 hiljada korisnika popularne društvene mreže.

Ovakva promjena u demografiji značajnija je nego što se čini na prvi pogled, a to najbolje znaju velike korporacije, koje svoje marketinške i strategije odnosa sa javnošću prilagođavaju upravo statističkim podacima kompanija kao što je Socialbakers.

Bonus video: