Internet duel: Žene - muškarci

Tokom 2011. godine, 80 odsto žena bilo je aktivno u onlajn zajednicama, kao što su društvene mreže, u poređenju sa 74 odsto muškaraca
0 komentar(a)
onlajn kupovina, Foto: Empowerednews.net
onlajn kupovina, Foto: Empowerednews.net
Ažurirano: 28.12.2012. 13:39h

Dva klišea o ženama opstala su i u onlajn svijetu. Jedan od njih je da žene kupuju više, a drugi da aktivnije komuniciraju. U jednom poređenju o onlajn kupovini, žene su zaista nadmašile muškarce: 88 odsto žena kupuje putem interneta, dok procenat muškaraca koji rade to isto iznosi 83 odsto.

Dječje onlajn navike takođe zavređuju pažnju

Njihovi prioriteti su jasni: žene više kupuju odjeću na ovaj način (41 odsto žena naspram 17 odsto muškaraca), dok muškarci češće kupuju elektronske uređaje, računare i video igrice.

Tokom 2011. godine, 80 odsto žena bilo je aktivno u onlajn zajednicama, kao što su društvene mreže, u poređenju sa 74 odsto muškaraca. Čak i u igrama igranja uloga (13 odsto prema 5 odsto) i društvenim igrama (10 odsto prema 6 odsto), vode žene.

Više djevojčica nego dječaka posjeduje mobilne telefone

Muškarci, s druge strane, češće igraju igre sa pucanjem (29 odsto) od žena (15 odsto). Kada su u pitanju high-tech uređaji, muškarci ih posjeduju u većoj mjeri (87 odsto naspram 79 odsto, statistika mobilnih telefona).

Dječje onlajn navike takođe zavređuju pažnju. Devojčice dominiraju na društvenim mrežama, sa 84 odsto djevojčica starosti između 10 i 18 godina koje učestvuju u jednoj društvenoj mreži, dok samo dvije trećine dječaka čini isto.

Više djevojčica nego dječaka posjeduje mobilne telefone (92 odsto u poređenju sa 87 odsto).

Bonus video: