Milinković ostao bez plate za oktobar

Bivši načelnik Poreske uprave u Pljevljima žalio se na odluku o smjeni, a postupak po žalbi je u toku
312 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Milinković, Foto: Rudnik uglja
Vlado Milinković, Foto: Rudnik uglja
Ažurirano: 09.11.2018. 19:27h

Bivšem načelniku područne jedinice Poreske uprave u Pljevljima Vladu Milinkoviću obustavljena je isplata oktobarske zarade u toj instituciji u iznosu 738 eura, saznaju “Vijesti”.

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da Milinković, koji je i odbornik DPS-a u SO Pljevlja i član Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja, kao javni funkcioner krši Zakon o sprečavanju korupcije.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša smijenio je Milinkovića 25. septembra ove godine sa funkcije načelnika, a potom ga i prijavio Agenciji da bi ta institucija ispitala mogući sukob interesa, što je pokazalo se bilo opravdano.

Za v.d. načelnika Mugoša je imenovao Snežanu Vuković, a u međuvremenu zatražio i od ministra zdravlja Kenana Hrapovića da se provjere nalazi i mišljenja izabranog ljekara Milinkovića, kao i izvještaj za obračun naknade zarade za vrijeme bolovanja.

Milinković se žalio na odluku o smjeni, a postupak po žalbi je u toku. Prema Zakonu o zdravstvenom osiguranju koji propisuje da osiguraniku ne pripada naknada ako za vrijeme spriječenosti za rad obavlja privrednu ili drugu djelatnost, bez obzira da li ostvaruje prihod od iste, Poreska uprava je obustavila isplatu zarade za oktobar.

Milinković je pored načelničke plate primio u septembru 250 eura kao šef pljevaljskog DPS-a i 160 eura kao odbornik.

U izjašnjenju Agenciji je naveo da je za avgust-septembar ostvario naknadu za rad u neto iznosu 1.490,36 eura. Agencija je zaključila da je Milinković bio dužan da u roku od 30 dana od kada je izabran za člana Odbora direktora Rudnika uglja (30. avgust) podnese ostavku na funkciju odbornika do 30. septembra, što nije učinio.

Bonus video: