Orao koji napada dijete je 3D animacija

Tri studenta odsjeka za 3D animaciju objašnjavaju da su “i orao i dijete naknadno ubačeni u film”
87 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2012. 16:11h

Šokantan video-snimak na kome se vidi kako se orao obrušava na zemlju i u kandžama odnosi i onda ispušta bebu u parku u Montrealu odgledan je 1,2 miliona puta. Napad životinje se, ipak, nije dogodio.

Mnogi koji su odgledali snimak primijetili su izvjesne nedosljednosti

Tri studenta odsjeka za 3D animaciju i digitalni dizajn u Centra NAD u Montrealu objašnjavaju da su “i orao i dijete stvoreni pomoću 3D animacije i naknadno ubačeni u film”.

Centar NAD odaje priznanje studentima Normanu Ašambou, Loiku Mirou i Feliksu Marki-Pulenu za vještinu u poslom kojim se bave.

Krilo orla postaje providno

Stručnjaci Storyfulla ukazuju na dokaze lažiranja, recimo na to da sjenka orla ne odgovara ptici.

Na samom snimku, niko od prisutnih u parku ne pokazuje prema ptici, niti se uzbuđuje

U “Nju stejtsmenu”, Aleks Hern ističe da u jednom kadru od nekoliko sekundi krilo orla postaje providno. A zatim, “kretanje djeteta postaje malo čudno kada ga orao ispusti: dijete nastavlja da se kreće naviše, a taj uspon se čak ubrzava prije konačnog pada”.

Mnogi koji su odgledali snimak primijetili su izvjesne nedosljednosti. Recimo, začudilo ih je što u medijima nije bilo nijedne vijesti o šokantnom događaju.

Na samom snimku, niko od prisutnih u parku ne pokazuje prema ptici, niti se uzbuđuje. Osim toga, ljudi kažu da se orlovi ne viđaju u tako velikom gradu kao što je Montreal i da bi prije “incidenta” u parku svakako bio primijećen i snimljen.

U anketi “Hafington posta”, 52 odsto čitaoca je reklo da ne vjeruje u autentičnost snimka.

Galerija

Bonus video: