U Baru otvorena 17. Maslinijada: Pogledajte atmosferu sa prvog dana

Fešta se nastavlja sjutra, kada u zabavnom program nastupaju Akademija, Pljevaljski tamburaši , Kafanski biseri, Alen Asović i KUD Rumija
954 pregleda 0 komentar(a)
Maslinijada Bar, Foto: Radomir Petrić
Maslinijada Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 17.11.2018. 18:09h

Bez obzira na hladno vrijeme, Stari Bar je i danas ugostio brojne posjetioce koji su došli na 17. Maslinijadu. Najveća domaća fešta od maslina otvorena je pozdravnim govorima predsjednika organizacionog odbora Sulja Mustafića, predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića i Radane Damjanović iz Ministarstva poljoprivrede, a potom je počeo kulturno - umjetnički i zabavni program u kojem su danas nastupili sarajevska “Divanhana”, etno grupa Zora, Padrino bend i KUD Jedinstvo.

Nagrade za najbolje održavane maslinjaka fondacija “Miodrag Mili Martinović” dodijelila je Željku Đuroviću i Miloradu Jovanoviću, a porodica Laza i Seke Božović je nagrade za najbolje mlade zasade uručila MIlanu Markoloviću, Mahmutu Durakoviću i Sabriji Barjaktaroviću.

Nagrade za najbolje štandove dobili su Said Čantić, Jozo Pecović i Lazo Božović, a pohvaljeni su Ćazim Šabović, Mujo Asović, Etem Mujić, Redžep Kolar i Filip Jovović.

Zahvalnice organizatora dobili su AD Plantaže, Srednja stručna škola, Neđeljko Knežević, Srednja ekonomsko ugostiteljska škola, Lazo Božović i Islamska zajednica Bar.

Širom Starog Bara, svoje proizvode su izložili maslinari, pčelari, vinari, uzgajivači ljekovitog bilja i proizvođači zdrave hrane, a na štandovima je bila besplatna degustacija lokalnih specijaliteta.

Fešta se nastavlja sjutra, kada u zabavnom program nastupaju Akademija, Pljevaljski tamburaši , Kafanski biseri, Alen Asović i KUD Rumija.

Atmosferu sa Maslinijade pogledajte u galeriji.

Galerija

Bonus video: