Bošković: Evroatlantske integracije za prosperitetan Balkan

195 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Ivan Ilični, Foto: Odbrana.gov.me
Predrag Bošković, Ivan Ilični, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 06.11.2018. 12:51h

Evroatlantske integracije preduslov su za skladan i prosperitetan razvoj Zapadnog Balkana, a pretendenti na članstvo u NATO, od Crne Gore imaće iskrenu podršku, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je danas primio u nastupnu posjetu novoimenovanog nerezidentnog izaslanika odbrane Slovačke, potpukovnika Ivana Uličnog.

"Bošković je kazao da je Crna Gora na čvrstom stanovištu da su evroatlantske integracije preduslov za skladan i prosperitetan razvoj Zapadnog Balkana, a da će pretendenti na članstvo u NATO, od Crne Gore imati iskrenu podršku, budući da se naša zemlja dosljedno zalaže za politiku otvorenih vrata Alijanse", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Slovački izaslanik odbrane istakao se da će njegova zemlja i dalje biti kvalitetan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, ističući spremnost za jačanjem saradnje u oblasti odbrane kroz definisanje i sprovođenje zajedničkih projekata.

Ulični je u odvojenim susretima razgovarao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem i generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, Ivicom Ivanovićem.

Bonus video: