Pljušte tužbe: Ericsson tuži Samsung, a Samsung Apple

Ericsson je danas podnio tužbu u SAD-u protiv Samsunga zbog povrede patenata, nakon što skoro dvogodišnji pregovori nisu urodili sporazumnim rješenjem
5 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2012. 16:50h

Švedski proizvođač telekomunikacione opreme Ericsson saopštio je danas da je pred američkim sudom podnio tužbu protiv južnokorejske kompanije Samsung zbog kršenja patenata.

"Ericsson je danas podnio tužbu u SAD-u protiv Samsunga zbog povrede patenata, nakon što skoro dvogodišnji pregovori nisu urodili sporazumnim rješenjem”, navodi se u saopštenju.

Spor se, navode u kompaniji, odnosi na Ericssonovu patentiranu tehnologiju ključnu za nekoliko telekomunikacionih i mrežnih standarda koji se koriste u Samsungovim proizvodima, kao i na druge Ericssonove patentirane izume koji se često koriste u bežičnim i ostalim elektronskim proizvodima za široku upotrebu".

Samsung je takođe podnio tužbe pred sudovima u Velikoj Britaniji, Japanu, Holandiji i SAD-u zbog spora s američkim kompjuterskim divom Appleom oko tehnologije koja se koristi u mobilnim telefonima i tablet računarima.

U većini tih sporova, sudovi su podržali stav Samsunga.

"Pametni" telefoni su sve popularniji širom svijeta i tehnološki divovi vode bitku za što bolju poziciju na tom unosnom tržištu, nastojeći da pred sudom osiguraju prednost na području intelektualne svojine, piše Profitiraj.hr.

Bonus video: