MasterCard predstavio kreditnu karticu sa LCD displejem i tastaturom

Proizvođači pametnih telefona očekuju da će kartice ubrzo biti zamijenjene NFC sistemima koji smanjuju potrebu za fizičkim platnim karticama
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2012. 16:58h

MasterCard je u Singapuru predstavio kreditne kartice sa LCD displejem i ugrađenom tasturom, prenosi BBC.

Kartica ima tipke osjetljive na dodir i sposobnost da kreira "jednokratne lozinke", pa bi tako bilo nepotrebno korišćenje posebnih uređaja iste namjene, za usluge online bankarstva.

Planirano je da u budućnosti kartice mogu da prikažu u dodatnu vrijednost kao što je preostali iznos sa računa.

Mnoge svjetske banke od korisnika zahtijevaju da se na online banking sistem prijavljuju pomoći mali sigurnosnih uređaja za generisanje jednokratnih lozinki

Mnoge svjetske banke od korisnika zahtijevaju da se na online banking sistem prijavljuju pomoći mali sigurnosnih uređaja za generisanje jednokratnih lozinki.

Iako je takav način upotrebe kartica značajno sigurniji od korišćenja uvijek istog korisničkog imena i lozinke za prijavu na sistem, mnogi korisnici smatraju da je upotreba dodatnih uređaja naporna i otežava im upotrebu servisa kao što je online bankarstvo.

Interaktivna MasterCard kartica bi trebalo da riješi taj problem.

Kartice će, kako je planirano, moći da prikazuju i informacije kao što su nagradni bodovi koje klijenti dobijaju kao lojalni korisnici određenih usluga, istoriju endavnih transakcija...

Visa je prošle godine najavila sličnu karticu s interaktivnim funkcijama.

Proizvođači pametnih telefona očekuju da će kartice ubrzo biti zamijenjene NFC sistemima koji smanjuju potrebu za fizičkim platnim karticama, piše BBC.

Uz pomoć NFC tehnologije, telefoni će moći da se koriste za bezkontaktno plaćanje (zamijeniće kreditne kartice), a biće ponuđen i niz drugih usluga u čijem će centru biti interakcija između mobilnih uređaja i terminala različitog tipa.

Bonus video: