Twitter zabilježio rekorde u toku izbora u SAD

Poslije prve debate dvojica kandidata, 3. oktobra, Twiter je saopštio da je duel Obame i Romnija "najtvitovaniji" politički dogadjaj u istoriji, sa 10,3 miliona tvitova za 90 minuta
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2012. 08:27h

Američki predsednički izbori postali su sinoch najviše "tvitovan" politički događaj u istoriji SAD, sa 20 miliona poruka poslatih na toj društvenoj mreži, saopštio je Twitter.

"Sa 20 miliona tvitova, izborni dan postaje "najtvitovaniji" događaj u istoriji američke politike", saopštio je rano jutros Tviter na svom nalogu @gov.

Poslije prve debate dvojica kandidata, 3. oktobra, Twiter je saopštio da je duel Obame i Romnija "najtvitovaniji" politički dogadjaj u istoriji, sa 10,3 miliona tvitova za 90 minuta.

Milioni birača objavili su u utorak na Twiteru i Fejsbuku da su glasali. Tokom jučerašnjeg dana, Tviter je saopštio da se ta objava na toj društvenoj mreži pojavljuje u ritmu od 2.000 tvitova u minutu.

Kao dokaz značaja društvenih mreža u predsjedničkoj trci, sam Obama oglasio se u utorak na društvenoj mreži Reddit i pozvao sunarodnike da glasaju. Prve čestitke Obama je dobio takođe preko tvitera.

Bonus video: