Amerikanci oduševljeni aplikacijom mlade inženjerke elektrotehnike

Gdje god da se nalazite, kakav god komad garderobe da poželite, možete ga rezervisati jednim klikom
2 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2012. 10:44h

Ivana Maršić, informatičarka iz Hrvatske, dobila je priliku da, u jakoj i brojnoj svjetskoj konkurenciji, svoju aplikaciju Myrio, digitalnog asistenta za kupovinu, usavrši u Silikonskoj dolini.

Myrio je aplikacija za koja korisnicima nudi kombinacije koje najbolje odgovaraju uz ono što je korisnik već odabrao u prodavnici.

"Baš sam kupovala odijelo za posao i trebalo mi je još nešto, da u jednoj kupovini riješim sve probleme. Ali došla sam u prodavnicu, našla sam odijelo, ali nisam mogla naći nešto što bi odgovaralo uz to, a nisam imala vremena da obilazim sto prodavnica", kaže autorka za Dnevnik.hr.

Dio tima je trenutno u Silikonskoj dolini, gdje usavršavaju aplikaciju.

"Ciljamo na kompanije koje imaju svoje lance širom svijeta, tako da nam je cilj da dođemo do strateških partnera sa kojima to možemo i realizovati", objašnjava Ivana.

Gdje god da se nalazite, kakav god komad garderobe da poželite, možete ga rezervisati jednim klikom. Prodavačica o tome dobija poruku i artikal stavlja sa strane.

Američki mentalitet je drugačiji od našeg. Otvoreni su za nove ideje, projekte, koliko god oni bili ludi", kaže Ivana.

"Najvažnije je pokušati. Vrijedno je imati snove, ako se i ne ostvare, makar znaš da si pokušao ili će nešto drugo biti realizovano tim putem", dodaje ona.

Za Myrio su dostupne aplikacije za računare, ali i za mobilne platforme.

Bonus video: