Twitter razvija svoj foto servis nalik Instagramu?

Instagram korisnicima nudi odlične filtere, jednostavno dijeljenje sadržaja i brzo učitavanje. Twitter će imati pune ruke posla ako planira da uđe u ovu tržišnu trku
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2012. 15:58h

Možda vam nije poznato da je Twitter nekada želio da kupi Instagram, foto servis kojeg je ljetos za milijardu dolara kupio Facebook, i čiji je taj foto servis i zvanično dio od septembra. Twitter sada, prema pisanju Mashablea, radi na sopstvenom servisu koji bi trebalo da bude konkurencija Instagramu.

Kompanija priprema nekoliko foto filtera kroz koje će korisnici moći da "provuku" svoje fotografije koje žele da sa drugima podijele na tom mikroblog servisu.

Prema nezvaničnim informacijama, usluga bi trebalo da bude dostupna u narednim mjesecima. Iz kompanije niko zvanično nije komenatrisao vijest.

Instagram bilježi fenomenalan rast - 100 miliona korisnika, čiji broj stalno raste. Koliko je pametno u takvoj situaciji ulagati u sličan proizvod?

Instagam korisnicima omogućava postavljanje fotografija koje prethodno mogu da urede koristeći neki od dostupnih filtera, pa i oni koji nisu vični fotografiji mogu imati fotografije vrijedne hvale. Osim toga, fotografije je moguće komentarisati i ocjenjivati.

Fotografije sa Instagrama je moguće dijeliti dalje sa korisnicima na Facebooku i - Twitteru.

Jedna od stvari gdje bi Twitter mogao da ima prednost je ako Twitter omogući uređivanje fotografija na svojim internet stranicama.

Instagram zasad omogućava uređivanje fotografija samo na mobilnim platformama, na iPhone i Android uređajima. Prema nekim izvještajima od ljetos, moguće je da se i to promijeni.

Facebook koji je kupio Instagram i prije toga je radio na svojim filterima, ali su ocjene koje je kompanija dobijala za taj proizvod bile loše. Očigledno je da je kupovina Instagrama bila pun pogodak - korisnicima su ponuđeni odlični filteri, jednostavno diejljenje sadržaja i brzo učitavanje.

Twitter će imati pune ruke posla ako planira da uđe u tržišnu trku sa uveliko prihvaćenim foto servisom.

Bonus video: