San Francisko: Apple će danas predstaviti iPhone 5

Novi iPhone 5 će podržavati 4G LTE bežičnu mrežu koja je, kako tvrde u kompaniji, najbrža mreža za mobilne telefone na svijetu
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2012. 06:42h

Apple će danas predstaviti novu verziju iPhonea u Jerba Buena centru u San Francisku. Na konferenciji će, kako prenose mediji, dominirati veliki Appleov logo i šareni plakat. Daily Mail navodi da, dok jedni ne vide ništa čudno u načinu na koji je Apple uredio taj centar za svoju konferenciju, drugi su u tome prepoznali skrivene znake koji upućuju na to šta se danas može očekivati na predtavljanju novog iPhonea.

Navodni tajni znaci skriveni su u načinu na koji su postavljene šarene trake na posteru, pa mnogi smatraju da one predstavljaju najpopularnije ikone na Appleovom telefonu, a skako su te ikone rastegnute po posteru, za mnoge je to još jedan dokaz da će novi iPhone imati veći ekran.

Ekipa sa bloga koji pokriva sve teme u vezi sa Appleom MacRumors analizirala je način na koji je Apple poređao boje na Jerba Buena centru, pa su zaključili da one zaista predstavljaju najpopularnije ikone i to redom – ikonu muzičkog plejera, Game Center, iTunes, ikonu za berzu, tu je još nepoznata ikona i opet ikona muzičkog plejera, Game Centera i na kraju Safarija.

Ako je na posteru zaista sakrivena poruka sa bojama i ikonama, postavlja se pitanje koja se to skrivena ikona nalazi u sredini – s obzirom da bi novi model Appleovog telefona trebalo da ima podršku za NFC, možda ta boja predstavlja upravo podršku za ovu tehnologiju bežične komunikacije i mobilnog plaćanja, a možda je riječ o nekoj novoj aplikaciji koju će ova kompanija danas predstaviti zajedno s telefonom.

Novi iPhone 5 će podržavati 4G LTE bežičnu mrežu koja je, kako tvrde u kompaniji, najbrža mreža za mobilne telefone na svijetu

Već proizvedeno 10 miliona iPhonea 5 >>>

Novi iPhone 5 će podržavati 4G LTE bežičnu mrežu koja je, kako tvrde u kompaniji, najbrža mreža za mobilne telefone na svijetu. U kompaniji su ranije naveli i da će iPhone 5 raditi na mrežama u Evropi, SAD-u i Aziji, ali i da je moguće da uređaj neće u svim državama podržavati sve LTE mreže.

Uprkos popularnosti iPhonea, Apple drži drugo mjesto na tržištu pametnih telefona sa 16 odsto udjela na tržištu u drugom tromjesečju, dok je na prvom mjestu južnokorejski Samsung sa 32,6 odsto

Uprkos popularnosti iPhonea, Apple drži drugo mjesto na tržištu pametnih telefona sa 16 odsto udjela na tržištu u drugom tromjesečju, dok je na prvom mjestu južnokorejski Samsung sa 32,6 odsto. Slijedi finska Nokia sa 6,6 odsto, tajvanski HTC s 5,7 odsto i kineski ZTE s 5,2 odsto.

Bonus video: