Kako je uspio mladi autor aplikacije za sportsko klađenje

U pitanju je, kaže autor, prvo mobilno rješenje koje prati sve, igračima sportskih kladionica i zaljubljenicima u sport uopšte, važne sportove na jednome mjestu
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2012. 10:26h

Score Alarm, mobilnu aplikaciju za praćenje sportskih rezultata hrvatskog autora ovih dana je otkupila Hrvatska lutrija, čime je postala prva u Evropi koja primjenjuje mobilne aplikacije u svojoj branši na taj način.

Aplikacija čija je cijena 1,99 dolara, od početka godine je preuzeta oko 10.000 puta. Ipak, autor je želio da se ne zaustavi na tome i, kako piše Netokracija.com, pokušao je naći novi poslovni model na kojem može da zasniva dalji rast Score Alarma, te je tako došlo do saradnje sa Hrvatskom lutrijom.

Kako Score Alarm funkcioniše?

Nakon što korisnik u kladionici odabere parove i uplati tiket, fotografiše ga ili u aplikaciju unese kod listića, nakon čega će svi ti podaci biti u aplikaciji, odnosno njenoj rubrici koja se odnosi na tikete korisnika. Svakim novim ulaskom u aplikaciju, biće otvoren ekran sa sačuvanim tiketima sa trenutnim rezultatima.

Aplikacija nudi jednostavan pretraživač, postavljanje alarma za sve različite djelove sportskih događanja, pa čak i statistiku prognoza ostalih korisnika aplikacija, piše Jutarnji list.

Broj sportova koje Score Alarm prati, navodi autor, ne može se naći u nijednoj aplikaciji na globalnom tržištu. Poređenja radi, kaže on, vodeći brend za praćenje rezultata, Live Score, prati tek pet sportova, dok će nova aplikacija Hrvatske lutrije pratiti dvadesetak".

U pitanju je, kaže autor, prvo mobilno rješenje koje prati sve, igračima sportskih kladionica i zaljubljenicima u sport uopšte, važne sportove na jednome mjestu.

Projekat bi trebalo da ugleda svjetlo dana za tri mjeseca.

Prema ugovoru vrijednom 40.000 eura, Ivan Klarić (25) više ne smije da radi za konkurenciju u Hrvatskoj, ali aplikaciju može da ponudi u inostranstvu.

Bonus video: