Susret maslinara sa prijateljima u Starom Baru

Manifestacija obuhvata i bogat kulturno - umjetnički i zabavni program u kojem danas i sjutra nastupaju sarajevska “Divanhana”, etno grupa Zora, Padrino bend, rok sastav Akademija, Pljevaljski tamburaši , Kafanski biseri i Alen Asović, kao i KUD Jedinstvo i KUD Rumija
110 pregleda 0 komentar(a)
Maslinijada
Maslinijada
Ažurirano: 17.11.2018. 08:04h

Danas u 11 sati u Starom Baru počinje dvodnevna 17. po redu Maslinijada, tradicionalna smotra maslina, maslinovog ulja, poljoprivrednih proizvoda i zdrave hrane. Pod sloganom “Maslina je ime Bara”, učestvovaće oko 90 izlagača-maslinara iz Bara i Crne Gore, kao i gostiju-maslinara iz Hrvatske.

Osim maslinara izlagaće i pčelari, vinari, uzgajivači ljekovitog bilja, proizvođači zdrave hrane, a biće predstavljena i jela iz tradicionalne barske kuhinje.

Manifestacija obuhvata i bogat kulturno - umjetnički i zabavni program u kojem danas i sjutra nastupaju sarajevska “Divanhana”, etno grupa Zora, Padrino bend, rok sastav Akademija, Pljevaljski tamburaši , Kafanski biseri i Alen Asović, kao i KUD Jedinstvo i KUD Rumija.

Kao i svake godine, degustacija izloženih proizvoda sa štandova biće besplatna, a irganizatori su obezbijedili besplatan autobuski prevoz ka Starom Baru za posjetioce-autobusi od Sportske hale “Topolica” do Starog Bara polaziće na svakih 30 minuta nakon 09:00. Obezbijeđen je i direktan prenos (live streaming), preko you tube kanala.

"Komisija će proglasiti i nagraditi vlasnike najbolje održavanih maslinjaka i najboljih mladih zasada, kao i najljepše uređene štandove izlagača. Manifestacija, koja svake godine okuplja više hiljada posjetilaca, počela je u četvrtak, okruglim stolom “Partnerstvo lokalne samouprave, države i lokalnog preduzetništva u razvoju maslinarstva”, saopštio je predsjednik Organizacionog odbora manifestacije“ Maslinijade” Suljo Mustafić.

Ovu poljoprivredno-turističku manifestaciju organizuju NVO ”Maslinijada” i NVO “‘Društvo maslinara”, pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Turističke organizacije Bar i uz podršku Ministarstva poljoprivrede i Vlade Crne Gore.

Bonus video: