Kusovac: Moja ostavka je želja novinara

Gradonačelnik Tivta pitao novinara da li će se povući jer je objavio njegove lične podatke
54 pregleda 4 komentar(a)
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.11.2018. 08:15h

Gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac kazao je juče da neće podnijeti ostavku u vezi sa skandalom sa dvostrukim rješavanjem njegovog stambenog pitanja preko imovine i novca Opštine Tivat.

„Nemam potrebu da se pred bilo kime povlačim. Ostavka se ne podnosi na ime ličnih želja novinara, već samo na osnovu činjenica koje eventualno konstatuju nadležne institucije sistema. Pitam ja vas da li ćete se vi povući iz novinarstva jer ste, protivno zakonu, objavili moje lične podatke. Ako sam se ogriješio o zakon, neka instutucije sistema odrade svoj posao“, kazao je Kusovac juče na konferenciji za štampu Turističke organizacije Tivat, odgovarajući na pitanje „Vijesti“ da li će i kada podnijeti ostavku zbog malverzacija sa imovinom Opštine, a u vezi sa rješavanje svog stambenog pitanja.

U međuvremenu, oglasila se i Etička komisija za izabrane predstavnike i funcionere Opštine Tivat, koja je pitanja „Vijesti“ da li su i šta preduzimali po službenoj dužnosti u vezi sa medijskim objavama o malverzacijama Kusovca sa rješavanjem njegovog stambenog pitanja, odnosno bespravnom gradnjom aktuelnog predsjednika SO Tivat i bivšeg gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) na Seljanovu, shvatila kao zvaničnu predstavku podnesenu tom tijelu.

„Da bi smo postupili po vašoj predstavci, zaključak Etičke komisije je da bi bilo potrebno da dostavite dodatna pojašnjenja i eventualno dokaze kao prilog“, piše u zaključku koji potpisuje predsjednik Etičke komisije Danilo Jovanović.

„Vijesti“ su već objavile dokumentaciju koja pokazuje postupanje Kusovca sa po simboličnom cijenom mu dodijeljenim opštinskim placom, stanovima koje je u međuvremenu imao i konkurisanjem za novi stambeni kredit, kao i zahtjev koji je predsjednik parlamenta Novosel u julu ove godine podnio Sekretarijatu za urbanizam za legalizaciju dijela svoje porodične kuće na Seljanovu, koju je gradio preko gabarita koje mu je omogućavala građevinska dozvola na besplatno mu za to datom opštinskom placu i sredstvima, čak, četiri u međuvremenu data opštinska kredita.

Bonus video: