Apelacioni sud: Viši sud da kaže kad će Medojević i Knežević u zatvor

133 pregleda 23 komentar(a)
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.11.2018. 13:09h

Apelacioni sud prihvatio je žalbe lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića i Milana Kneževića na odluku Višeg suda zbog toga što u rješenju Višeg suda nije tačno određen datum kada njih dvojica treba da idu u zatvor.

"Vijesti" su došle u posjed rješenja Apelacionog suda kojim je uvažena žalba Kneževića i Medojevića na odluku Višeg suda koji im je ranije zbog odbijanja da svjedoče odredio kaznu zatvora do dva mjeseca.

Iako se iz saopštenja koje je zvanično objavljeno na sajtu sudova može zaključiti da su uvažene žalbe, čitajući obrazloženje zaključak je da i sudije Apelacionog suda smatraju da Knežević i Medojević trebaju da idu na izdržavanje kazne.

Razlog zbog čega je ukinuto rješenje Višeg suda je taj što Viši sud nije odredio datum kada Medojević i Knežević trebaju da idu u zatvor.

Pogledajte detaljno obrazloženje rješenja Apelacionog suda:

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje fotografija obrazloženja Apelacionog suda bez konsultacija sa uredništvom "Vijesti"

Vijeće Višeg suda u Podgorici ranije je prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo Kneževiću kaznu do dva mjeseca zatvora za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Tu odluku je ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje. Viši sud nakon ponovnog razmatranja nije promijenilo svoje mišljenje. Po novoj odluci kolega iz Apelacionog sudije Višeg suda će u slučaju Kneževića morati opet, po treći put da vijećaju.

Novu sjednicu moraju održati i kako bi ponovo odlučivali u slučaju Nebojše Medojevića.

Medojević je ranije odbio da svjedoči u predmetu formiranom povodom njegove objave na internetu. On je na Fejsbuku napisao da je okrivljeni Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 100 hiljada eura kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od šest miliona eura u slučaju “Carine”.

Bonus video: