EnerPlex – najtanja solarna futrola za iPhone

Koristeći ultra tanke, lagane i felksibilne CIGS solarne panele, nova futrola za iPhone 4/4S dodaje samo 72 gr težini telefona, pružajući mogućnost da napunite svoj telefon sunčevim zracima
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 18:35h

U poređenju sa drugim sličnim futrolama za iPhone, kao što su AQUA TEK S i Solar Surge, nova EnerPlex futrola na solarno punjanje je veoma tanka i lagana. Napravljena od strane kompanije Ascent Solar iz Kolorada, koristeći ultra tanke, lagane i felksibilne CIGS solarne panele, nova futrola za iPhone 4/4S dodaje samo 72 gr težini telefona, pružajući mogućnost da napunite svoj telefon sunčevim zracima.

Sudeći po dostupnim slikama, futrola EnerPlex je dizajnirana tako da pruža slobodan pristup tastaturi, zvučnicima i priključku za punjenje, i ostavlja zadnju kameru nepokrivenom.

Proizvođač tvrdi da EnerPlex samo jednim punjenjem pruža dodatnih 170 sati na stand-by modu i 3,5 sata surfovanja po Internetu, 5.6 sati za WiFi, 19 sati audio reprodukcije i do 5.6 sati reprodukcije videa.

Kompanija Ascent Solar kaže da planira da u najskoroj budućnosti proširi svoju liniju EnerPlex – a i da podrži i uređaje drugih kompanija, kao što su Samsung Galaxy S III. Za sada, nije bilo riječi o cijeni, ali je svjetska premijera i početak prodaje ove futrole zakazano za jesen.

Bonus video: